Neka vaša destinacija ovog leta budu Bečići

No Comments

Bečići su jedan od najlepših delova Budvanske rivijere. Predstavljaju naselje u Paštrovićima, 3 km udaljeno od Budve. Ovo je veoma malo mesto, sa svega 771 stanovnikom. Bez obzira na veličinu veoma je značajno turističko odredište.

Apartmani Popović vam otkrivaju zašto su Bečići ovog leta savršena destinacija za svakog.

Bečići – legenda o nastanku

Bečići se sastoje od tri bratstva: Bečića, Rafailovića i Čečuka.

Bečići

Prema predanju prvi stanovnici bili su Jevreji. U 7. veku oni su se iselili u Italiju, te su sve do 17. veka katolici bili jedini stanovnici. Takođe, crkva na Ostrvu Sveti Nikola pripadala je njima.

Što se tiče samog gradića Bečići, struktura, kako etnička tako i verska promenila se u 19. veku. To doba obeleženo je iseljavanjem katoličkih starosedelaca i dolaskom pravoslavaca sa okolnih brda Crne Gore.

Bečići imaju najlepšu plažu u Evropi!

Pored Jadranskog mora čija lepota oduzima dah, crnogorsko primorje ima divne plaže koje su glavni razlog posete turista ovoj zemlji. A među njima najlepša je plaža u Bečićima. Ovo je, ujedno, i najduža plaža na Jadranu. Prostire se od rta Zavala do Djevištenja u dužini oko 2 km. Ispresecana je potocima koji u toku leta presuše, pa su njihova korita gotovo nevidljiva za turiste.

Bečići

Rajska plaža, kako je mnogi nazivaju, prekrivena je kamenčićima i krasi je izuzetna čistoća. Ima odličan položaj za porodice sa malom decom. Naime, obala se blago spušta u more, pa su mališani potpuno bezbedni i do mile volje mogu da se igraju u plićaku.

Takođe, savršeni kontrast između planina sa jedne i plavetnila mora sa druge strane nudi neverovatni pogled sa plaže od kog svakom zastaje dah.

Da Bečići imaju najlepšu plažu govori i podatak da je ona 1935. godine dobila Gran pri nagradu u Parizu za najlepšu plažu u Evropi. Ovu titulu opravdava svake sezone iznova.

S obzirom da u pojedinim delovima dostiže širinu i do 100 m, plaža nudi raznovrsni sadržaj. U neposrednoj blizini nalaze se brojni restorani sa svetskim i nacionalnim kuhinjama. A ukoliko želite da popijete kafu ili se osvežite sladoledom tu su i zanimljivi kafići.

Za ljude koji ne vole da se izlažavaju na plaži, u ponudi je pravi avanturistički paket koji obuhvata sportske terene, bazene, vodeni tobogan, skijanje na vodi, vodeni ski lift… Šta god da izaberete jedno je sigurno – spoj sunca, mora, plaže i okolnog zelenila učiniće da letovanje u Crnoj Gori pamtite do kraja života.

Bečići

Svakako, ne smete zoabići ni plažu Kamenovo koja nosi plavu zastavicu. Nalazi se između Bečića i Pržnog, a od Budve je udaljena 5 km. Čuvenu plažu krasi peskovita obala, kao i morsko dno, koje daje tirkizni ton vodi. Položaj na jugoistoku omogućuje da se leti sunce na njoj zadrži i do 20 časova, pa je poznata i po prelepim sunčevim zalascima.

Bečići su danas urbani grad koji se konstatno razvija

Bečići su u prošlosti bili fizički odvojeni od Budve uskim poluostrvom Zavala. Međutim, rekonstrukcijom napravljeno je šetalište koje ih spaja i predstavlja pravi arhitenktonski simbol.

Bečići su danas jedan od primorskih gradova Crne Gore u koji se stalno ulaže. Zapravo, možemo slobodno da kažemo da je u njega uložena velika suma novca u odnosu na druge, veće gradove. Svakako, najznačajnija jeste izgradnja hotela “Splendid”, koja je stajala 70 miliona evra. Takođe, i ostali veliki hoteli su renovirani.

Bečići

Inače, ovo je grad u kome noćni život nije toliko popularan, ali je Budva veoma blizu tako da turisti željni ludih noći mogu da pronađu idealan smeštaj u Bečićima koji će im pružiti preko dana potrebni mir.

Upravo takav komfor nude apartmani u Bečićima Popović. Nalaze se na 200m od plaže i 100m od hotela Splendid.

Podelite sa prijateljima

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Apartmani Popović

Dragi gosti, ako tražite apartman gde su privatnost i gostoprimstvo na visokom nivou onda ste došli na pravu adresu.

Rezervacija apartmana

Rezervacija apartmana Budva - Bečići je izuzetno laka uz našu formu u koju samo treba da unesete Vaše podatke, apartman za koji ste zainteresovani i datum od kada do kada želite letujete i mi ćemo Vam se odmah javiti da Vam potvrdimo Vašu rezervaciju apartmana!

Prijavite se na našu mail listu

More from our blog

See all posts

Leave a Comment